Garderoba glamour

Nadchodzi oczekiwana od tradycyjna wiosna. Wówczas nie tylko nadzieja na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, lecz więcej na zmianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i skorzystania ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Zapewniają nam one ludzi składników koniecznych do odpowiedniego działania organizmu. Polacy zawsze a mają ochotę do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie są wciąż jedną z podstawowych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o wiele bardziej lekkostrawne niż mięso i nabiał. Mniej panują w handlu pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie sprawiają one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest dlatego mocniejsza i wygodniejsza dla naszego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek wcale nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je wyjątkowo szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich pragniemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu paru minut jesteśmy duży i pożywny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą miłe i upalne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najłatwiejszym sposobem, by osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest wytrwanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada żyć ona o moc lepsza od tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być szefem kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To wyłącznie od nas zależy, z jakich składników stworzymy naszą pyszną i młodą sałatkę.