Jedzenie hinduskie

https://berndson.pl/BERNDSON Szkolenia Biznesowe klasy PREMIUM

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię takiego rodzaju atrakcję dla mojej dziewczyny. W celach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze znanego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo komfortowe danie, ale i skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby znaleźć spośród nich służę smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W istocie mógłbym stwierdzić, że początkujący, ponieważ zatem istniałoby bliżej prawdy. Zlokalizował w internecie przepis na te sandżaki. Że stanowił problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, jednak nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i odchodzimy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której ewidentnie nie mam). Postanowiłem, że dostarczę te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba te warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Rozpoczynał się stresować, bo czasu było coraz mniej a ja byłem bardzo w gospodarstwu. Zaczynam kroić warzywa, pech nie chciał, że trafiłem na domowy palec... No, ale jako duży człowiek nie dałem za wygraną. Wszedł na pomysł - szatkownica do warzyw. Toż stanowił właściwie strzał w dziesiątkę. Nie koniec, że zaoszczędziłem kilka chwili na krojeniu to znowu nie musiałem bać się o swoje istnienie przy użyciu szatkownicy. Gdyby to całość istniałoby teraz gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie oczywiście jak na obrazku ze strony internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser był zrobione już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to zrobić dzień wcześniej, ponieważ nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te niemało chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zaczęta i wszystka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.